ANTYGRYPINA
Ostatnio bardzo modna, ale również skuteczna, pojawia się u nas w domu na pierwsze oznaki przeziębienia. Pita na ciepło działa jak ANTYBIOTYK przy tym jest całkiem dobra i w 100% naturalna u nas sprawdza się ten specyfik jako remedium na oznaki przeziębienia a podczas choroby wspiera nas dodatkowo przy szybszym powrocie do zdrowia.
Są różne szkoły zażywania tego specyfiku. Aczkolwiek u nas pije się po podgrzaniu do temperatury około 40 stopni tak aby miód nie stracił swoich właściwości leczniczych. Zapobiegawczo 2-3 razy dziennie po kilka łyżek a podczas choroby należy wypić 1 szklankę małymi łyczkami w przeciągu 1/2 godziny. Wyczytane w internetach. źródłem tego przepisu jest Przepisownia.pl
Przedawkować tego się nie da więc możemy pić do woli.
Składniki:
1 ząbek czosnku
1 grejpfrut obrany ze skóry
1 cytryna obrana ze skóry
2 łyżki miodu
800 ml wody
Wykonać można w każdym blenderze a potem podgrzać tuż przed podaniem.
U mnie wykonanie na Thermomix.
WYKONANIE:
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. Ustawić czas 1,30 sek/poz 10. Uzupełnić wodą, zamieszać 4 sek/obr 4 Podgrzewamy Czas 5 min temp 40 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz